Galleriet har fået sit navn efter det lille charmerende, trekantede torv, der ligger lige foran huset. Navnet er opstået, da man i hestevognenes tid bedrev handel på torvet. Her kom bønderne med deres tungtlæssede hestevogne for at sælge ud af deres afgrøder.
Huset, som galleriet er en del af, er bygget i 1856. Det har en speciel trekantet arkitektur, der følger gadens linjer og sammen med Halmtorvet, der ligger foran huset, ender det i en spids mellem Teglgade og Vestergade og selve huset blev derfor i folkemunde kaldt "strygejernet" eller "sneploven".
Originalitet
De fleste af billederne i Galleri Halmtorvet er non-figurative, ekspressive farveabstraktioner med eksplosive farvemasser i mange lag. Billedet må gerne være en brugsting, eller måske et "sofastykke", der bare er sig selv. Og af den grund skal det hverken skabe politisk røre eller forsøge at redde verden.
"En snob er en person, der, uden at fortrække en mine, sætter sig på et pindsvin, blot fordi han tror, at det er en stol tegnet af Picasso". (citat af Sterling Moss).
Farveeksperimenter
Jeg har mest lyst til at kalde mine billeder "kreative dekorationer", for det er sådan, de er tænkt. De skal forhåbentlig op at hænge på en væg et eller andet sted. Her er formålet ikke at provokere, men derimod at lave farvekonstellationer, som man i bedste fald kan lide at kigge på igen og igen.
Der findes så meget snobberi omkring ordet "kunst", at ikke mange kan blive enige om at definere ordet. Det er der selvfølgelig mange grunde til, men man skal passe meget på ikke at gøre sig til smagsdommer og være bedrevidende over for andre kunstudøvere. Især når man tænker på, hvilke uhyggelige summer nogle kunstnere har opnået at få for deres produkter. Eller hvilket hysteri der kan være omkring en dåse "kunstnerlort" på Randers Kunstmuseum!
Mine billeder er farveeksperimenter. Jeg forsøger at lave malerier, som man kan holde ud at se på. Ikke billeder der nødvendigvis skal provokere eller være politiske eller teste beskuerens psykiske tilstand, jf. guldfiskene i blenderen. At udstille sådanne eksperimenter på anerkendte kunstmuseer, er efter min mening en total misforståelse. De er interessante som eksperimenter i en empirisk, laboratoriemæssig sammenhæng, men ikke som kunstværker.
En provokation er ikke nødvendigvis kunst, blot fordi den skaber røre i andedammen eller er skabt ved hjælp af maling eller ler.
Køb direkte fra værksted
Fordi du får et unikt produkt, som du ikke ser andre steder.
Fordi du får kvalitet. Her er ikke gået på kompromis med hverken maling, lærred, eller blindramme. Maling fra ex. Golden, et af de allerbedste produkter på markedet. Hørlærred i bedste belgiske kvalitet. Blindrammer af kraftig, stavlimet fyr.
Fordi jeg leverer gratis, hvis du ikke selv kan tage billedet med.
Fordi du har 14 dages fuld returret.
Fordi du kan få flere billeder med hjem i udvalg.
Fordi samtlige malerier er klar til ophængning.
Galleribesøg
Du er altid velkommen til at besøge galleriet. Alene, eller sammen med en gruppe.
Malerier skal ses i virkelige omgivelser - ikke kun på en affotografering på nettet.
Kontakt mig inden besøg på telefon, sms eller mail.
Den lille købstad
Når man besøger Danmarks mindste købstad, Mariager, og de smukke omgivelser, fornemmer man, at tiden næsten har stået stille de sidste 500 år.
Mariager, Rosernes by, med brosten, bindingsværkshuse prydet med roser og flere torve er en ægte perle, der er passet og plejet. En levende attraktion for turisten og et privilegium for de gæstfrie borgere.
Mariager - "Marie ager" opkaldt efter Jomfru Maria - var før klostrets grundlæggelse (ca. år 1410) kun et lille fiskerleje og færgested på vejen mellem Randers og Aalborg.